Lokale Smaakmakers (2018/2019)

Een serie interviews met mensen die in hun nabije omgeving projecten ten uitvoer brengen die tot de verbeelding spreken. Zij zijn bij ons in de Bomenbuurt te gast om live te vertellen over hun werk, en ons daarmee te inspireren om ook hier de handen uit de mouwen te steken voor een leukere, gezelligere en (nog) veiligere buurt.

Maak het mee in de Bomenbuurt! - Die slogan ontstond nadat ik mij in de zomer van 2016 aanmeldde als bestuurslid bij de bewonersorganisatie in de buurt waarin in woon: de Bomenbuurt in Den Haag. Na een serie avonden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ontstond de wens om los van de politieke agenda, en los van problemen, buurtbewoners uit te nodigen om zich rondom inspirerende thema's opnieuw te ontmoeten. Nader kennis te maken, zodat zij elkaar makkelijker weten te vinden.

Tijdens de avonden treed ik op als presentator, interviewer, gespreksleider. De avonden vinden plaats op de laatste woensdagavond van de maand, van september 2018 t/m maart 2019, met uitzondering van december. Te gast zijn kunstenares Annechien Meier, stadsvernieuwer Arn van der Pluijm, architect Walter Dresscher, initiatiefnemer van een wijkbreed AED-netwerk Anneke Malherbe, ondernemer Ido Pot en community builder Jasper Klapwijk.

Foto: Peter van Beek, artikel: Den Haag Centraal.


~ Lees of kijk meer ~