Water naar de Zee Dragen (2019)

Geïnspireerd door mijn ontmoeting en interview met landschaps- en wandelkunstenaar Richard Long heb ik een ervaring vormgegeven waarmee ik op geheel eigen wijze de essentie die ik in het werk van Long meen herkend te hebben, wil samenbrengen met mijn eigen levensreis en -thema's.

Wat mij aan de ontmoeting met Long heeft geïnspireerd, is de volstrekte vanzelfsprekendheid waarmee hij te werk gaat. Avonturen onderneemt die naar gangbare maatschappelijke maatstaven vrijwel nutteloos zijn. En mede daarom extreem waardevol, want vanuit volledige vrijheid en commitment ontstaan. Autonoom-soeverein. Ongecompromitteerd van zichzelf.

Met 'Water naar de Zee Dragen' wil ik op 5 achtereenvolgende werkdagen in 5 etappes van het Kröller-Müller Museum naar het Haagse Zuiderstrand wandelen, met in mijn hand een glas kraanwater dat ik op de eerste dag om 9u 's ochtends aftap in het museum, en dat ik op de laatste dag om 17u op de plek van bestemming zal leegdrinken. Ik wandel offline en zonder kaart of navigatie, volgens de route waarvan ik op basis van voorstudie verwacht dat die de kortste te zijn. In stilte.

UPDATE: Missie volbracht. Van de wandeling is ook een registratie gemaakt, door cameraman Ruud Bijvank. Je kunt m hier in 75 minuten bekijken:

https://vimeo.com/330545407.


~ Lees of kijk meer ~