Whatever the Weather (2018)

Wezenlijke Ontmoeting. Met dat thema als leidraad wandelde ik in 2018 een jaar lang drie dagen per week langs het strand met 144 gewone, bijzondere mensen. Elk van die dagen duurde van 9 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags en eindigde met een foto van degene die ik ontmoette. Een zelfportret, gemaakt op ooghoogte tegen de achtergrond van de Noordzeehorizon, vanaf het Zuidelijk Havenhoofd in Scheveningen.

Rust, Ruimte en Onverdeelde Aandacht. Dat zijn de randvoorwaarden die we tijdens de ontmoeting opzochten. Om te laten ontstaan, wat dan ontstaat. Om muurtjes en rookgordijnen weg te nemen en bij de kern te komen. Zonder opsmuk en gedoe. Maar gewoon zoals het is. En dat is heel bijzonder.

Op www.whatevertheweather.nl kun je inmiddels alle 144 portretten uit de serie bekijken. In 2019 en 2020 werk ik aan een bijzondere boekuitgave en tentoonstelling van Whatever the Weather. Op het boek kun je al intekenen als je dat wilt. Er zullen er in eerste instantie 432 van verschijnen.

Van 9 oktober tot en met 29 november 2020 kun je het eerste exemplaar van dit boek bekijken tijdens de tentoonstelling van Whatever the Weather in Kunstzaal de Bron in Den Haag.

Wil je het ontstaan van het boek meebeleven, meld je dan graag aan voor mijn nieuwsbrief Mee op Avontuur, waarin ik er regelmatig over vertel.


~ Lees of kijk meer ~