Nieuwjaarsspeech 2019

Voor de derde op rij nodig ik rond de jaarwisseling uit tot het schrijven van je eigen nieuwjaarsspeech. Ik doe dat samen met Marc en Yvonne van Ruimte voor Helden, die deze feestelijke nieuwjaarsspeech-gelegenheid al sinds 2012 organiseren.

Centraal staan dit jaar de drie vragen: Wat staat mij in 2019 te doen? Wat wil ik graag? Wat wil door mij ontstaan?

Met de Nieuwjaarsspeech 2019 nodigen we je uit om aan de hand van die drie vragen vooruit te kijken. Er de woorden bij te vinden die je de richting geven die je voor jezelf wilt uitstippelen. Waarna je zelf iemand die je dierbaar is, uitnodigt om je de speech voor te dragen.

We besteden dit jaar in het bijzonder aandacht aan wat we tot nu toe het 'systemisch geweten' noemen, en dat we graag vergelijken met de uitdijende rimpelingen die in een wateroppervlak ontstaan wanneer je er een steen in gooit. De vraag 'wat staat mij te doen?' verkennen we op 5 schaalniveaus: van persoonlijk tot universeel. Om te ervaren welke ruimte, energie en beelden vanaf die vijf gezichtspunten als vanzelf vrijkomen.

De uitgebreide aankondiging en uitnodig lees je hier. De speech die ik in aan het begin van 2018 voor mezelf schreef, kun je nalezen in deze blogpost.


~ Lees of kijk meer ~