Wishful Thinking (2017)

Samen met Sanne dagdroom ik er vaak van om buiten de stad te gaan wonen. In een oude dorpsschool in een Zweeds bos, of misschien toch in een boerderij in Drenthe. Of gaan we een vervallen dorp in Italië opknappen?

Net als veel andere mensen willen we vooral graag meer graag rust ervaren, en meer ruimte. Meer natuur en minder commercie. Meer onderling en lokaal organiseren, en minder consumeren. En dan niet pas als we met pensioen gaan.

Maar hoe denk je over zulke plannen na? Waar begin je, hoe zorg je dat het niet bij dromen blijft? Bij wie sluit je aan, of wie betrek je omdat je samen meer voor elkaar krijgt dan alleen? Hoe maak je je wensen financieel op een voor iedereen verantwoorde manier mogelijk? Welke beelden en woorden horen daarbij, welke gewoontes kun je je alvast eigen maken om direct al meer rust en ruimte te ervaren?

Met Wishful Thinking willen het doelgericht nadenken over nieuwe vormen van samenleven makkelijker maken. En die ook direct in de praktijk te brengen. Zodat we niet hoeven te wachten tot we al onze wensen hebben verwezenlijkt om er toch al plezier van te hebben. En in overvloed van te delen.


Vorm: 12 kleinschalige, tweewekelijkse bijeenkomsten bij ons thuis in de Bomenbuurt in Den Haag met, in parallel, doorlopende online informatie-uitwisseling.

Ritme: tweewekelijks tussen de zomervakantie van 2017 en het begin van de lente in 2018, wisselend op vrijdagavond en zondagmiddag.

Bijdrage: goede voorbereiding en deelbereidheid, graag aangevuld met iets lekkers als je mee-eet.


Deelname op uitnodiging. Laat het ons graag weten als je interesse hebt, bijvoorbeeld door ons te mailen via info(a)photologix(.)nl.


~ ~