Wees welkom (2016 - ongoing)

Het valt mij op dat in een buurt vaak hetzelfde gebeurt als in een rijdende trein. Heel veel mensen bij elkaar, die ieder met hun eigen dingen bezig zijn. Vaak vooral via hun telefoonscherm. Busy-ness as usual. Tot het moment dat er iets onverwachts gebeurt.

Dat de trein stil komt te staan in een weiland bijvoorbeeld. Dan ineens ontstaan er de meest bijzondere ontmoetingen en gesprekken. Die zouden anders ook kunnen ontstaan, maar zonder een aanleiding kan het net zo makkelijk niet gebeuren. Ik vind dat zonde. In een woonwijk zo mogelijk nog zonde-der dan in een trein.

Terwijl ik daar over nadacht, ontstond het idee voor een nieuw project. Wees Welkom heet het. Het is vrij eenvoudig. Als je kortgeleden in de buurt bent komen wonen, dan kom ik je graag in je nieuwe huis fotograferen.

Het portret dat dat oplevert, stel ik je digitaal ter beschikking, met de uitnodiging hem te delen met je nieuwe buren. In de straat-app, Nextdoor, in een Facebookgroep, of op een andere manier die je plezierig voorkomt. Niet om de kennismaking met je buren te vervangen, wel om je in één keer aan meerdere straatbewoners voor te stellen en hen in de gelegenheid te stellen je welkom te heten.

De opname en het digitale beeld krijg je cadeau. Per kwartaal hoop ik twee portretten in de Boomgaard te publiceren, met daarbij korte verhaaltjes. Vanzelfsprekend alleen met toestemming van de geportretteerden.

Woon je korter dan een half jaar in de Haagse Bomenbuurt en lijkt het je leuk om door mij gefotografeerd te worden: stuur een mailtje naar info@photologix.nl. Je nieuwe buren op Wees Welkom attenderen, mag natuurlijk ook.


~ ~